Viktig informasjon
Nå som sesongen er kommet godt i gang og mange ønsker å benytte banen, kommer vi her med litt nyttig informasjon og tips til våre medlemmer og gjester.

Hos oss som hos de fleste andre golfklubber i Norge er det for tiden mange som har lyst til å spille golf. Dette er jo selvfølgelig veldig hyggelig og noe golfklubbene setter stor pris på. For å oppnå best mulig flyt på banen og en effektiv utnyttelse av anlegget, er det viktig at vi alle er med på å bidra til dette. Her kommer noen tips, råd og regler for å bedre på dette.

Starttid
Skal du spille hovedbanen MÅ du registrere starttid i Golfbox. Du må senest være på utslaget 10 min. før du har starttid og sørge for å gå ut når du skal. Ikke slå ut før starttiden din slik at du kommer for nærme de foran deg og «presser» disse unødvendig.

Spillehastighet
I år har vi satt ut 3 klokker på banen og disse viser starttiden din du hadde på hull 1. Hvis du hadde starttid klokken 16:00, skal alle tre klokkene vise 16:00 når du kommer til disse. Viser klokken 16:10 går det for sent… Noen tips til raskere spill:

• Spill såkalt «Ready golf», den som er klar slår først.
  • Gå direkte til ballen din
  • Planlegg slag og køllevalg på vei til der ballen din ligger
  • Ha alltid en ekstra ball i lomma
  • Må du lete etter ball i skogen, ta med en golfkølle du regner med å måtte bruke
  • Hjelp hverandre med å rake bunkere
  • Spill provisorisk ball om du er redd for at du ikke finner førsteballen
  • Finner du ikke ballen, begrens letingen til 3 minutter
  • Sett alltid bag/tralle på den siden av greenen du skal gå videre til neste hull
  • Skriv ikke på scorekortet ved greenen, men på vei til neste utslag
  • Ha en målsetning om å bruke om lag 2 timer på 9 hull

«Slippe igjennom»
Om det på en fornuftig måte lar seg gjøre å slippe gjennom en flight kan selvfølgelig dette gjøres. Er banen full er sjeldent dette en god løsning og skaper bare mindre flyt i spillet. Fligther med én eller to spiller har i utgangspunktet ingen fortrinnsrett og det er flighten foran som bestemmer om de ønsker å slippe disse gjennom.

Banepleie
Nå som det er mange som bruker banen er det også viktig at vi bidrar så godt vi kan med å holde den i god stand. Ha derfor ALLTID med deg en greengaffel i lomma slik at du kan reparere både dine og eventuelle andre sine nedslagsmerker. Legg ALLTID tilbake oppslått torv og sørg for å tråkke denne godt på plass. Bruk søppelkassene som står rundt om på banen. Om det skulle ligge noe søppel på banen som ikke er ditt, er det lov å ta dette med seg til neste søppelkasse.

PS! Husk at hvis klubbens banemannskap er på banen og jobber skal du IKKE slå før du får signal til å gjøre dette.

Banekontroll
Vi har i år fått et helt nytt utvalg i klubben som jevnlig er ute og har banekontroll. Disse vil i hovedsak ha som oppgave å påse at alle har det greit og at det flyter bra på banen. De vil også følge med på at alle har booket tid i Golfbox og møter opp til starttiden sin. Vi har fått en del tilbakemeldinger på at det av og til er flere som spiller på samme bag. Dette er ikke tillatt og alle må ha sitt eget utstyr. Våre nye baneverter vil i tiden fremover holde et ekstra øye med dette.

Greenfee
Er du gjestespiller og skal betale greenfee må dette gjøres FØR du går ut. Greenfeeboden vår ligger ved klubbhuset og her kan du betale med både kort og på Vipps. Det er også viktig at du skriver deg inn i Greenfeeboken som ligger på benken. Klubbens greenfeepriser finner du i greenfeeboden samt på klubbens hjemmesider.

Til slutt
Etter at det kom både regn (litt mø kanskje) og litt varme, begynner banen nå å bli veldig fin. Det er som tidligere nevnt veldig hyggelig at mange ønsker å benytte seg av anlegget og håper at tipsene og rådene vi kommer med her bidrar på en positiv måte til en bedre dag på banen.

Vi ønsker alle en riktig fin golfsesong…

Hovedbane Golfbox
Range Selvplukk
Simulator Stengt

Uke 25

Greener/forgreens luftes og dresses mandag.

Husk at alle skal være registret i Golfbox før spill.

Temperature: 21.1 °C

Norsk Staal 100x50.jpg metallglass   Selecta British Cars Pider Ro Sl frivold DRP sixt Marnar Frigstad ege murogbetong egg DNB NorEngros elkem KEAS Skaar Color Line
Wave MotorForum Elektropartner RibeBetong 150 Sorlandsreklame 150 gaupemyr hormann otera neumann 2021 kjemico Gumpens Ost sg