golf

Lukk [X]

Greenkeeperinfo 2021

Generell info
Hovedbane - Åpen
Range - Selvplukk
Korthullsbane - Åpen

 


22.04
Så var der en stund siden det har kommet info her, vi er nok bedre på å oppdatere om prosjekter og status via sosialemedier. Skal skjerpe oss.
Det går endelig litt fremover med det varme været og de fleste greenene er nå i god stand. Green 4 og 9 henger litt etter resten. Hull 4 grunnet tørke før vanningsanlegg kom i gang og litt skader etter is på hull 9. Vi regner med dette kommer seg på egenhånd med god varme, gjødsel og snart litt regn. I verste fall må vi trø til med litt mekanisk arbeid på disse greenene, men vi avventer en uke eller to til.

Utslagssteder åpnes så fort vi er fornøyd med vekst slik at det er mulig å holde tritt med reparsjon.

Vi sprer ut 60 tonn sand i fairway denne uka, med varierende mengde mellom fairways.

Rangen går fremover og neste uka går gravemaskinen i gang med siste finuss langs kantene. Forhåpentligvis kan vi så hele rangen tidlig i mai.15.12
En forholdsvis lang og noe spesiell sesong er over. Vi er greit fornøyd med hvordan sesongen har blitt gjennomført på banen og vi vil gjennom vinteren gjøre noen små oppgraderinger for en enda bedre sesong 2020. 

Dekking av greener
Vi dekker green 1, 6 og muligens 5 eller 2 med fiberduk og plastikk før frosten kommer. Dette er en del av et forsøk gjort av flere klubber over hele landet, ledet av greenkeeper ved Holtsmatk GK. Dette gjøres først og fremst for å unngå isskader ala det vi så i 2017-18. Forhåpentligvis vil det uansett gi oss en bedre start selv uten en vanskelig isvinter. Mer info når duker legges.

Nye grøfter
Vi graver en ny grøft i svingen opp mot verkstedet på hull 7. Dette for å ta bort alt vannet som kommer ned veien og for å lede vannet fra gammel grøft i skogen rett til Korsviktjønna fremfor via Sukkevann.
På hull 9 forlenges dagens bekk/grøft som går langs venstresiden på tvers over fairway til rangen. Dette vil ta av vannpress fra skogen rundt utslagsområdet og gir oss en bedre mulighet for å ha kontroll på rensking av både nye og gammle rør under rangen.

Nye utslag
Etter en sesong med mye spillere på banen er det tydelig at utslagstedene får mest juling. Vi ser at vi trenger flere og større utslag på alle hull og jobber på for utvidelse i det tempoet vi kan. Dette vil føre til en mer variert bane og enklere vedlikehold.
Nye utslag på hull 4 og 7 ble planert og sådd i høst og det har grodd ok. Vi må nok uansett reså noe før åpning på disse. På hull 9 blir det også nytt utslag og arbeidet her tar vi samme omgang som rangen blir oppgradert. Her bygger vi et mye større utslag, samt at det flyttes inn i skogen for en bedre vinkel på hullet.

Korthullsbanen
Vi legger igjen bunkeren på hull 4 for å gjøre det enklere å slå inn fra begge utslagene. Denne bunkeren har vært et problem siden banen var ny. Bygget med grus i hele flaten har den vært umulig å holde fin. Her bruker vi gress fra utslag 9 på hovedbanen.
Dalen foran hull 3 skal også fylles opp med overskuddsmassse fra bygging av nytt lager/golfsenter. Det vil da bli en mulighet for å lande kort og rulle inn på green.

28.07
Det regner og det regner. Siste 4 dagene har nå levert nesten 100mm med regn og banen bærer mer og mer preg av alt vannet. Det er lite vi kan gjøre med det og vanskelig å få klipt det som trengs sammtidig som alt vannet gir god fart på veksten i gresset. Vi kommer til å dresse på med mer sand så fort det blir mulig å kjøre ut med traktor på greener igjen og mandagen etter Kristiansandsmesterskapet blir det dyplufting av greener om været er enig.

04.06
Endelig ble det mulighet for å dresse fairway. Takk for hjelpa og lån av utstyr til Stian fra Bjaavann GK. Vi fikk spredd ut ca 140 tonn/100m3 sand på våre knappe 3 hektar. Det gir rundt 3mm sand over hele fairway. Vi tar en runde til med samme mengde etter sommeren. Dette vil med tid og gjentakelse gi oss mye bedre fairways. 

Utslag på hull 3 er ferdig med gress og trenger nå bare tid før det er klart for bruk.

Vi dresset også greener og utslag og lar regnet vasket dette inn i profilen.

IKKE kast sneiper på banen, det er både grisete og brannfarlig.21.05
Så er det meldt regn. Vi gjødsler forgreens, utslag, fairway og korthullsbane fredag formiddag og forventer en noe bedre vekst fremover.

Det er spilt utrolige 10.000 registrerte runder på banen siden vi åpnet 02.04, i samme periode i 2019 ble det spilt rundt 5000 registrerte runder. Dette er et ekstremt press på banen og spesielt utslagsteder har fått juling. Noen av disse må trolig stenges en liten stund for å la de repareres.

Ellers ble vertikalskjæring av greener gjort mandag med bra resultat. Vi dresser greener hver mandag fremover for å beskytte de nye frøene/skuddene best mulig. Greener gjødsles tidlig uke 22.

16.05

Nå begynner det å skje ting. De neste ukene vil vi jobbe med nye utslag på både hull 3 og 6. Alle bygges på sand og det legges nytt vanningsanlegg på dette. Veien opp fra hull 2 og 5 utbedres slik st den ikke blir like bratt som tidligere. Vi legger ut info  når vi vet mer om nøyaktig dato for arbeider. Hull 6 blir uansett på matte en liten stund fremover. 

Greener vertikalskjæres, støttesåes og dresses fra mandag morgen. Vi gjødsler med flytende denne uken og fast neste uke. Høyere temperaturer på natt vil nå gi bedre vekst og farge i greener. Mot slutten av mai går klippehøyden ned mot 3.3mm og blir der gjennom sommeren. Vi vil vanne mer fra mandag for å gi frøene vi legger ned en bedre sjanse for spiring. Litt mykere greener tar også ballen bedre i mot.

Fairway fikk sammen med forgreens en lett vertikalskjæring/grooming forrige uke og så fort det meldes om sikkert regn vil vi gjødsle disse områdene med langtidsvirkende gjødsel. Når arbeide med nye utslag er ferdig skal vi gjøre vårt beste for å starte sand dressing av fairway, mer om det når den tid kommer.

 


11.05
Denne uken lufter vi greener fra mandag morgen. Med så mye folk på banen kan vi ikke slippe alle gjennom slik at hullet blir stengt mens vi er der og jobber. Mandag 18/5 blir det en vertikalskjæring, resåing og dressing av greener. Alt dette må til etter et vannvittig trykk med spillere på banen tidlig i sesongen. Vi håper alle har forståelse for dette og ber dere ta hensyn til banemannskapet.

27.04
En hektisk måned går mot slutten. Det har siden åpning vært fantastisk vær i Randesund. Kun en dag med regn frem til i dag har gjort det til at vanningsannlegget har fått jobbet godt. Totalt siste 5 ukene har vi fått rundt 15mm regn og banen trengte de 5mm som kom i morgentimene mandag.

Siden åpning har det blitt spilt nesten 5000 runder på banen. Dette setter selvsagt sitt preg med mye divots, nedslagsmerker og utslagsteder som får kjørt seg. Heldigvis har de siste ukene vært varmere og vi har så smått startet opp med reprasjon av utslag på ukentlig basis.

Greener har fått et par runder med gjødsel og ser fortsatt bra ut tross et voldsomt trykk med spillere. Litt regn, varme og en runde med gjødsel til så vil vi i starten av mai gå ned enda litt på klipphøyde, pr i dag er den på 4.0mm.

Rangen blir også flittig brukt. Dessverre forsvinner det MYE baller i skogen og vi må ha dugnad førstkommende onsdag for å få sammlet inn en del av disse. Oppmøte 17.00 på rangen. Vi stiller med antibac og har planer slik at vi ikke blir værende i store grupper.

Den nye treningsgreen ble satt i bruk så fort det ble gitt grønt lys fra Forbundet. Her er det dessverre mange som glemmer å bruke greengaffel og vi håper alle kan ta et skippertak om de ser et merke eller ti. Om dette ikk ebedres må den få en pause fra chipping og bli en ren puttegreen.

Dreneringen på hull 1 er ferdig og snart spirer gresset i sporene. Det er satt ut sperrer og hengt opp info som vi håper alle kan respektere.

01.04
Banen åpner 02.04 klokken 10:00. Vi ber alle følge NGF sine rettningslinjer og bruke sunn fornuft.

30.03
Info fra golfforbundet, https://www.golfforbundet.no/klubb/organisasjon/koronavirus/

Vi jobber for å ha så klar bane som mulig så fort NGF gir tommel opp. Banedrift er ikke på full maskin, men med veldig god dugnads hjelp har vi kommet langt den siste uken.

Denne uken vil vi reparere skader på veier etter en lang og bløt høst, koble ferdig siste vanning på utslagene, fylle på sand i bunkere, rydde kvist rundt hull 1 og 7, samt litt gjødsling av greener og annet som måtte komme opp.

Det går vanning av greener på dagtid fra klokken 14:15-15:30, så vær litt obs om dere er ute på dugnad.

19.03

Dugnad på hovedbanen.

Med dagens situasjon blir det ikke noen felles dugnad på golfbanen. Det er også en del usikkerhet knyttet til åpning av banen. Om banen får lov til å tørke opp i en uke eller to og med litt varmere vær vil det trolig være spillbart på hovedbanen tidlig i april. Hvordan føringene til NIF og golfforbundet blir etter 26.03 vet vi enda ikke og ser heller ikke noen grunn til å spekulere i det, vi vil uansett følge de rådene som kommer.

Men om det skulle bli lov å åpne for spill så trenger vi litt hjelp før den tid. Den siste uken har vi kun hatt en av banemannskapet på jobb og det er mye som skal gjøres. Hvordan dette blir i tiden fremover er også usikkert, men så lenge en av oss kan jobbe så holder vi tritt med arbeidet som MÅ gjøres. Akkurat nå som våren ser ut til å være i anmarsj er det først greener som får oppmerksomhet. Vi må daglig dugge av greener for å dempe sykdomspress, i tillegg til at vi må gjødsle, lufte, dresse, rulle og klippe når det trengs. Vi setter også i gang med dreneringsjobb på hull 1 og må legge ferdig ventiler til nytt vanningsanlegg rundt utslagsteder slik at vanningsanlegg kan startes før det plutselig blir tørt i april. Derfor trenger vi litt hjelp de neste par ukene.

Dugnad blir altså ikke felles, og folk velger selv når de vil ut å jobbe. Det er ikke nødvendig å gi beskjed før en kommer ut, men ved spørsmål så ring Kenneth på 97574371.  Alle følger retningslinjene under og gjør det de selv har tid og lyst til fra lista som henger på veggen på verkstedet. Utstyr som trengs ligger også her, samt liste du kan signere for utført arbeid.

Vi jobber sammen maks 2 personer, eller flere personer fra samme husstand. Personer som er i karantene eller som ikke er helt friske deltar ikke på dugnad.


- Rake rundt greener. Rake sammen kvist og løv (stort sett i rough) og kaste i hvit sekk. Sekken settes ut i skogkant og plukkes opp av banemannskapet når det er tid.
- Plukke gress i bunkere (vi fyller ny sand senere) Bøtter står også ved verksted, kast det som plukkes i skogen, ut av spillfeltet, og sett bøtta tilbake.
- Plukke pluggede baller og baller i skogen på rangen. Ballene kan ligge igjen på rangen så plukker vi inn med maskin senere.

Takk til alle som har anledning og vi satser på en felles dugnad når det igjen åpner seg for slikt16.03
Da er det kommet ny informasjon og anmodning fra Norges Golfforbund. Kristiansand Golfklubb følger dette og stenger hele anlegget frem til 26. mars. Dette gjelder korthullsbanen, driving range og golfsimulatorene. Så snart vi får ny eller oppdatert informasjon vil vi legge dette ut på nettsidne.

Vi jobber fortsatt på banen, dog noe begrenset. Det er fortsatt så bløtt på banen at vi ikke kommer igang med ryddingen etter det som er felt i vinter. Det er ikke så mye som det har vært senere år, da vi har konsentrert oss om korthullsbanen som er i nærheten av ferdig ryddet.

Vi holder vogså på med vanningsannlegg på utslagsteder, noe som vil lette veldig på jobben vår om det blir tørt i sesongen.

03.03
Det er kommet over 300mm siden nyttår, samt 30cm snø som smeltet på et par dager denne uken. Banen er fryktelig bløt og begrenser hva vi får gjort om dagen. Førstkommende mandag får vi et langtidsvarsel på to og fire uker. Det blir spennede å se om det spåes høyere temperaturer og forhåpentligvis mindre regn. Hva baneåpning angår er det ikke lett å si noe enda. Det er fortsatt litt for lave temperaturer og med en så bløt bane er det ikke forsvarlig å sende folk ut for spill. Vi kommer tilbake med mer info så fort vi vet mer.

27.01
Veldig bra dugnad i helgen som var, takk for hjelpa. Vi fortsetter opprydding på korthullsbanen så godt vi kan denne uka og får hjelp av en junior på arbeidsuke. Vi er på utkikk etter en brukt trampoline, så om noen har gode ideer så gi gjerne beskjed.

Korthullsbanen er veldig fin og ruller som tidligere nevnt litt tregere nå. 

19.01
Korthullsbanen er åpen og i fin stand. 

Vi har fylt ny sand i tre av fire bunkere på korthullsbanen og håper vi kan ta den siste kommende uke. Kunstgressgreener er børstet med ny rive og ruller noe tregere enn tidligere. Fortsatt kjapt, men mye bedre. Vi regner med at gjenntatte oprasjoner vil gjøre det enda bedre over tid.

Hovedbanen er veldig bløt, det har kommet rundt 100mm siden nyttår. Bortsett fra alt vannet ser det lovende ut og vi venter med spenning på om vinteren kommer eller ikke. 

Vi skal drenere flaten opp mot green på hull 1 før sesongen. Her er det gamle og dårlige dreneringer som ikke lengre tar unna vannet. Denne dreneringen kombinert med tung dressing og nye frø vi dette området få et veldig bra løft.

Maskinvedlikehold er godt i gang og det er bare et par maskiner som må slipes før sesongen. Greenklipper har fått nye sylindere som igjen vi føre til bedre og rene klipp når den tid kommer. 

Ellers har vi vært å sett på ny sand til eventuell dressing av fairway. Denne så bra ut og vi sparer en del kroner her grunnet kortere transport enn tidligere. Håpet er å kunne spre ut 300 tonn i to omganger denne sesongen.

02.01

Så var det tid for et nytt og og om ikke veldig lenge en ny sesong. Vi ser frem til å starte opp igjen og bruker tiden frem mot sesongstart på å rydde opp underskog som er kuttet ned gjennom vinteren. Klippere og utstyr får sin årlige service, samt sliping av de klippere som trenger det.

Vi må gjøre en litt større jobb på hull 1. her har det i flere år vært dålig drenert på flaten frem mot green og nå kan vi ikke vente lengre. Om været holder seg som nå vil vi starte jobbe allerde i Januar. 

2019

11.11


Frosten kom brått på oss denne i år. Etter en lang og god sesong, ser det nå ut til at det er over for denne gang. Heldigvis er både korthullsbane og simulator åpne gjennom vinteren. 

Denne sesongen var betydelig enklere for oss på banen med en tidlig start på gode greener. Vi har gitt forgreen og fringe et bra løft gjennom sesongen med mye dressing og nytt gjødselprogram. Dette fortsetter selvsagt neste sesong og vil gjøre greenområder markant bedre. Dressing (sand) av fairway på hull to ble som forventet også positivt og vi utvider dette til flere fairways kommende sesong. 

Ballmaskinen på rangen stenges uke 45 og vi legger ut «vinterballer» til selvplukk om vinteren.

Ellers vil vi rette en takk til alle dere som fikser både divots og nedslagsmerker mens dere spiller, det er en viktig jobb som hjelper oss å holde banen i god stand. Også mandagsgjengen, som reparer divots på fairway har gjort en fantastisk jobb og unge Kittelsen har spart oss mange timer med sin reparasjon av oppslåtte utslagsteder. 

I vinter vil vi først og fremst konsentrere oss om rydding av underskog på korthullsbanen, men skal nok få tid til litt rydding også på hovedbanen. Vi kommer til å prøve oss på en dugnad en lørdag før Jul for å brenne bål og spise pølser på korthullsbanen. Mer info om dette kommer så snart vi vet dato.

Vi gleder oss til 2020 og jobber med planer for hvordan banen kan bli bedre. Vi ser spesielt på de dårligste utslagstedene og noe drenering her og der, samt den nevnte dressingen av fairway. Ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har ideer og innspill.
31.10
Med November på trappene ser det dessverre ut til at banen stenges for sesongen. Vi holder dog døren litt på gløtt og skulle det komme bedre varmere vær så ser vi ikke bort fra å åpne noen dager før det er endelig over. info om dette kommer her og på facebook så fort vi bestemmer oss.

25.10
Med 180mm de siste tre ukene er det stedvis veldig vått. Værmeldingen for helga er ikke lovende med mye regn natt til lørdag. Banen stenges om det ikke er forsvarlig for gresset å holde åpen, den avgjørelsen taes lørdag morgen.

Denne uka har vi gjødslet greener og forgreens forsiktig. Vi fikk også til et klipp av greener på tirsdagen. Neste klipp, om det blir flere, blir på 4mm.

Vi har startet arbeid med fjerning av kratt og litt tynning av trær på korthullsbanen og her ser allerede lysere ut. Vi håper på en dugnad før jul for å brenne opp det meste. 

15.10
Vi må dessverre stenge banen igjen grunnet mye nedbør. Værmeldingen er ikke spesielt oppløftende, men vi åpner så fort det er forsvarlig. 

11.10
Nye 20mm i natt gjør at vi stenger banen fredag. Vi åpner igjen lørdga morgen. Banen og gresset begynner å merke kjøret av en veldig bløt høst og vi føler det eneste rette er å gi den en dags pause. Om mulig vil vi klippe lørdag eller søndag, men det kommer helt an på forholdene.

05.10
Banen er åpen fra klokken 11:00.

04.10
Deprimerende vær og forhold i dag. Banen er stengt fredag og vi ser an åpning lørdag og søndag morgen etter den meldte frosten. Vi håper på litt bedre temperatur og sol i Oktober for en skikkelig avsluttnign på sesongen.

26.09
Det er meldt et voldsomt regnvær torsdagkveld og natt til fredag. Vi åpner de tvi kan av sluker og håper at det kommer så lite som mulig. Det er temmelig fult i bakken og alt som kommer må renne bort, derfor blir det mye pytter på denne tiden. Vi håper å kunne klippe igjen lørdag ettermiddag eller søndag morgen slik at det blir best mulig forhold til Kristiansandsmesterskapet. 

20.09
Så er vi ferdige med lufting og dressing av greener for denne gang. Vi har børstet og rullet for best mulig rull, men noe tregt er det lel. Lørdag morgen klipper vi igjen slik at det skal være enda bedre i helga. Fairway er luftet og ballplassering på kortklipt er et must. Greene rble sprøytet med gjødsel og jern på torsdag og derfor er de mørke i fargen. Dette er ikke farlig of vil se normalt ut igjen etter en klipp eller to.

14.09
Nå er høsten skikkelig på plass med kaldere netter og mindre vekst. Vi må nå få unna en dyplufting (med verti-drain 12mm) av greener kommende uke og med lånt utstyr fra Bjaavann skal dette gå unna i løpet av onsdagen. Etter lufting legges det på mye sand som børstes i hullene. Greener rulles etter endt arbeid. Dette vil nødvendigvis føre til litt ujevne greener, men luft er veldig viktig for gresset og hjelper oss til friskere greener som tåler med gjennom vinteren. 

Før sesongen er over vil vi også hullpipe greener, men dette blir trolig en gang i okrober. Her tar vi ut masse fra greener og legger i ny sand.

Fairway skal luftes i løpet av September, vi kommer tilbake med dato når vi vet mer.

Om været tillater det vil vi også dresse fairway før sesongen er over, vi har ca 100 tonn sand igjen.

11.09
Banen er åpen igjen.

10.09
Nye 30mm nedbør på mandag og meldt regn gjennom hele tirsdagen gjør at banen dessverre er stengt. Det er overvann på flere av greenene og vi ønsker ikke ødelegge for resten av sesongen med å holde åpent i slike forhold. 

09.09
Ny uke, ny nedbør. Vi ønsker å dresse utslag tidlig uken, men kommer ikke ut på banen mens det bøtter ned som det gjør i dag. En god ting med regnet vi har hatt siste to ukene er at frøene vi la i greener 14/8 spirer godt, noe som ikke alltid er like enkelt uten regn. 

05.09
Regn, regn og regn. Det føles en smule håpløst, men det er lite vi kan gjøre med været dessverre. Banen er åpen, men et par av greenene er vedlig bløte/myke. Ta hensyn og ikke gå unødvendig på greener, reparer merker skikkelig og legg på plass divots. Vi håper at vi kan klippe torsdag, men det regner her nå og ser ikke lovende ut.

26.08
Så var klubbmesterskapet over for i år. Mye regn i august og en roughklipper nede for telling gjorde banen tøffere enn på en stund, men scoren ble uansett bra for vinneren. 

Denne uken må greener luftes. De har blitt rullet og klippet mye i det bløte været og er derfor veldig kompakte/tette. Vi er helt avhengige av nok luft for at gresset skal ha det greit. I tillegg dresser vi før regnet som er meldt senere i uka.

22.08
Vi må dessverre stenge banen torsdag grunnet overvann på flere greener. Vi komme rmed ny oppdatering fredag morgen.

21.08


Alle hull på hovedbanen er åpne igjen, ta hensyn og reparer skikkelig.

Vi har dessverre holdt puttinggreenen og de ssite tre hullene stengt i et par dager grunnet all nedbøren vi har fått. Det er overraskende bløtt på puttinggreen og green 7-8. Det er dessverre ikke mye vi kan gjør emed det og med klubbmesterskapet til helgen ar vi valgt å heller ikke valgt å lufte for å hjelpe. Vi må uansett dresse greener i dag, onsdag, for å beskytte tilvekspunktet på gresset. Dette fører til en del arbeid på banen og vi ber om tålmodighet med oss som jobber. Vi klipper også fairway, tees og forgreens på ettermiddagen onsdag for best mulig klipp i tørrest mulig gress.

Om det kommer maksimalt av det som er meldt med regn i morgen torsdag er det stor sannsynelighet for stengt bane både torsdag og fredag, men dette vil bli oppdatert på forsiden.

Alt er væravhengig for tida, men vi satser på at det meste kan klippes fredag og at vi kan fylle på sand igjen i bunkere etter alt regnet.

18.08
Det fortsetter å bøtte på med regn over Randesund. 50mm siste tre dagene er 50mm mer enn vi trengte. Banen er derfor på noen steder bløt og et par av greenene er veldig myke. Ta hensyn og reparer med skikkelig etter deg, gå minst mulig på myke plasser og bom gjerne på en ekstra green med innspillene ;)


12.08
Mye regn den siste tiden og det ser ikke helt ut til å gi seg riktig enda. 
Vi lufter og dresser greener før neste runde med regn. Forgreen og utslagssteder får også en ny dose sand før regnet som er meldt på torsdag.

Det går fremover med nye greenen og denne klippes regelmessig nedover mot 4,5mm. Vi dresser også her, men bare  for hånd de områder som er litt tynnere enn andre.

30.07
Ting går sin gang på banen. vi prøve rå holde tritt med den enorme veksten som er for tida. Det vil til tider bli en del rough, men vi jobber så godt vi kan for å holde dette også i sjakk. Regnet som skal kommer de neste dagene er veldig bra for fairway og utslag, ikke fullt så ideelet for greener og rough. 
Grunnet regnet som kommer har vi valgt å dresse utslag og forgreens mandag slik at det vaskes inn av naturen selv.

Status nye treningsgreen. Det har spiret godt i snart 4 uker og i går, mandag, ble greenen for første gang rullet. Dette setter i gang gresset enda mer. I tillegg slang vi ut gjødsel og bittelitt frø i kantene hvor det var dårligere dekning. Det er fortsatt lenge til spill og åpning, neste vår er målet. Bildet under er fra mandag etter rulling.

 

2B105C3C 2EA1 4229 9C39 62290DE44254

23.07
Beklager dårlig oppdatering her siste par ukene, vi skylder på ferien. Nå har det kommet nesten 50mm regn siden fredag, noe banen setter veldig pris på. Vi gjødslet mandag og på onsdag skal vi lufte og dresse greener. Vi forstår det kan være litt kjedelig, men det e rikke mange dager før alt er tilbake som det skal igjen. Lufting og dressing er vårt beste våpen for sterke og sunne greener gjennom hele året.

09.07
Da var endelig nye treningsgreen ferdig sådd. Vanninga går for fult og vi håper å se spor av grønt om en uke eller så. Vi legger ferdiggress rundt området onsdga og torsdag, dette for å ha noe å snu maskiner på når tiden er inne for både klipp og rull av det som skal bli kortklipt.

Ellers skal vi nå ta igjen litt tapt tid på banen, sprøyte avspenningsmiddel og gjødsle på green, fringe og tee og kanskje til og med få en litt roligere dag en det har vært siste tiden. 

Vanning av fairway og tee kan forekomme fremover, men hovedsakelig tidlig om morgenen.

27.06
Nå ser det ut som sommeren er skikkelig i gang. Om det tørker godt nok så vil vi starte på nye puttinggreen førstkommende tirsdag. Det har vært et par bløte partier som har gjort komprimeringen noe vanskelig. Så fort dette tørker kan vi gjøre ferdig dresgrus og starte med vekstlaget på toppen.

På hovedbanen er det dresset med rundt 40 tonn sand på fairway 2 og 9. Her blir det ikke klippet kort neste uken og vi anbefaler ballplassering i kortklipt på alle hull.

Nytt utslag på hull 1 og 3 åpner til uken.

20.06 
Nye 18mm kom det i går kveld og natt, samt at det er meldt enda litt til i dag tidlig. Greener og fringe/forgreen ble luftet og dresset i går og av den grunn blir det ikke klipp før i morgen.

Vi fikk ikke begynt med vekstmasse på nye puttinggreen da det fortsatt var litt før bløtt under grusen, vi prøver  igjen til uka.

17.06
Det er bare meldt en kveld med regn denne uka og de ter vi veldig glade for. Banen er bløt og noen greener tåler ikke stort mer med det første. Denne uka blir det klipping på oss og så starter vi på nye trenignsområde tirsdag morgen.

12.06
Det regner og regner. Forrige uke kom det tett på 30mm regn og tirsdag ble det fylt på med nye 30mm. Det er meldt mer regn frem mot, og i helgen. Vi håper å få klippet alt fredag morgen, men må se an forholdene når den tid kommer. Greener gjødsles etter gubben onsdag kveld og det blir derfor ikke klippet torsdag.

Vi har jobbet litt mer med nye treningsgreen og håper å kunne begynne med vekstmassen neste onsdag, men igjen så er det været som bestemmer.

06.06
Med det meldte været som er for helgen blir det ikke klipp av greener lørdag. Vi håper å komme oss ut på formiddagen søndag og mandag morgen ser bra ut. Vi klipper det vi kan, men med veksten som er nå er det ikke like lett å holde tritt med det lengste gresset rundt banen. Vi jobber for tiden også med å få vanningsanlegget tilbake i full vigør, noe det må være før ferdigstilling av nye puttinggreen.

03.06
Vi gjødsler greener og tees denne uken. Begge deler får seg også en sand-dress før regnet onsdag morgen. 
Det har kommet 15mm regn i helga og med det meldte styrtregnet onsdag kan det bli en smule bløtt mot helga. Vi oppdaterer her om forholdene om det er noe spesielt.

Vi er nesten ferdige med drenering på nye puttinggreen og ferdigstiller dette i løpet av denne uka om været tillater det. Vi planlegger å begynne på vekstmasse der neste uke.

27.05
Greener er på vei tilbake etter hullpiping forrige mandag. Vi setter ned klipper til 3.5mm onsdag morgen.
Tirsdag skal vi jobbe med drenering av nye puttinggreen.
Ellers blir det mest klipping denne uka og vi prøver å komme på toppen av den voldsomme veksten.

20.05
Mandagen gikk ikke helt som planlagt, men vi henter oss inn på tirsdag. Derfor blir hull 1 spilt med provosorisk green fra 07:00-14:00. 

18.05
 Vi skal hullpipe greener og grave klar drenering foran green 1 mandag morgen. Hull 1 blir spilt med provsorisk green frem til arbeidet er ferdig. De resterende hull stenges når arbeidet pågår. 

16.05

Neste uke skjer det mye i tillegg til normalt vedlikehold og klipping.

Mandag - Greener hullpipes, klargjøring av dreneringsgrøft ved green 1, åpne tee 43 på hull 2
Tirsdag - Green 1 dreneres med PCD, et tau som suger vann og shaping av bunn til puttinggreen
Onsdag - Forme bunn og grave dreneringer til ny puttinggreen. Klargjøre vannledning fra dagens           annlegg til den nye greenen
Torsdag - Vanningsanlegg nye puttinggreen
Fredag - Legge dreneringsgrus til ny puttinggreen

Vi har behov for dugnadshjelp på mandagen og om du vil hjelpe fra 08:00-11:00 så send Kenneth en melding på 97574371.

10.05
Gode 30mm regn kom det på torsdag. Dette er selvsagt ypperlig for banen, men vi må dessverre stenge for golfbiler til over helga.

07.05
Det skjer en del på banen for tiden.
De aller fleste planerte områder er sådd for en uke siden og mye av dette begynner å vise seg nå. Utslag 43 på hul 3 spirer godt under duken og det er ikke lenge til vi tar av duken igjen. De få soppflekkene som var på greener begynner også å tette seg og med litt varme og en gjødsling til er de nok helt tette om et par uker.
Vi har i slutten av forrige uke og starten av denne værtikalskjært utslag og fringe. I morgen er det greener sin tur. Det blir da også en dress av greener.
Før regnet kommer torsdag fredag skal vi også gjødsle alt kortklipt utenom greener, dresse korthullbane og dresse mye på fairway hull 2. 

27.04
Meget godt med regnet som faller i dag og i morgen. Vi regner med en eksplosjon på banen og mer regelmessig klipping i ukene fremover. Greenklipper settes ned til 4.0mm på tirsdagen. I tillegg håper vi på en lett vertikalskjæring på tirsdagen om det ikke er for bløtt fortsatt. Dette fører til bedre og raskere ballrull.

Turnering på onsdag med klipp og hullbytte på morgenen.

23.04
Så er det endelig tid for å lufte greener. vi gjør dette tirsdag morgen, så litt hopping blir det på greener. Ellers jobber vi med å ferdigstille de to nye utslagstedene, samt å så flekker rundt forbi på banen.
Fairway og greener klippes tirsdag.

19.04

Veldig tørt på banen nå, vi vanner litt på morgenen og om nødvendig også i løpet av dagen. Sneiper, snus og annen søppel skal i søppelkassa. Ta gjerne et par nedslagsmerker nå du uansett er på green. Rak bunker og legg rake tilbake i bunker, takk.

 

16.04
Det er frost hver eneste morgen på banen og det er dessverre lite vi kan gjøre med det. Heldigvis er det meldt varmere fra i morgen og vi kan dermed få ut litt gjødsel igjen. Vi klipper greener i ettermiddag.

Dagene blir brukt sammen med Marius på snekkring av ny bod og gjerde ved utslag en.

11.04

Så har to glødelamper tatt seg en runde på frosten. Vi kan ikke annet enn å håpe at gresset tåler det, men med allerede pressede planter er det ikke lovende.

Sjekk golfbox, banestatus og sunn fornuft før du spiller.

IMG 2630
09.09
Frost på nettene hele denne uken skaper litt hodebry. Vi åpner banen så fort vi føler at det er forsvarlig på dagen, men det er vanskelig å si når. Grunnet de lave temeraturene er det lite eller ingne vekst i gresset og vi flytte noen utslag over på matte frem til vi har mulighet for å reparere slitasjen som oppstår.
ta vare på banen og reparer både nedslagsmerker på green og divots.

Vi håper på klipp av greener før helga, men ser det an når den tid kommer.

03.04
Vi har vært åpent i none dager og forholdene er forsatt bra. Det er uansett for mye nedslagsmerker og divots rundt på banen, så vi henstiller alle til å ta i et tak med dette.
Vi har gjort ferdig bunker til venstre for hull 8 på tirsdag og satser på at bunkeren til høyre er klar før helga. I tiden fremover skal vi fikse opp litt veier i tillegg til normalt vedlikehold på banen. Under litt bilder fra åpningsuken.

 01.04
Så var banen åpnet og dugnadsturneringen spilt. Takk for god hjelp alle tre dagene, dere er gode. 
I dag er det frost på banen og vi åpner igjen så fort vi kan, men det ser ut til å bli tidligst 11:00.

I begynnelsen av denne uken skal vi gjødsle utslag før regnet midt i uken. Om det ikke kommer fryktelig mye regn onsdag så blir det en klipp og rull av greener mot helga. Ellers rydder vi litt stokker og ved nå mens vi ikke kommer oss ut på banen.

27.03
Baneåpning førstkommende lørdag. Vi kjører en liten dugnad fra 09-11 på lørdag morgen før det skal være dugnadsturnering for alle som har deltatt på årets dugnader. Påmelding Golfbox og ved oppmøte etter dugnad, klokken 11:00 på klubbhuset. Turnering er kun for de som har deltatt på dugnad siste to ukene. Turnering er 9-hull og banen er åpen for spill etter det.

I dag ruller og gjødsler vi greenere, før de klippes fredag formiddag. Vi må også dresse med litt sand for å beskytte gresset mest mulig.

Det er meldt noen kaldere dager neste uke og banen stenges ved frost.

25.03
Bra dugnad i helgen som var. Vi jobber på og regner med åpning til helgen, mer info rundt dette onsdag morgen.
Denne uka blir det gjødsling, klipp, dress og rull av greener, henge opp nett på rangen, starte vanningsanlegg, rydde inn stokker og kvist, ny sand i bunkere, merking av nye straffeområder og sikkert en hel del andre ting.


19.03
DUGNAD. Det kalles inn til dugnad lørdag 23.03 og søndag 24.03 klokken 10.00-14.00.
Baneåpning er fortsatt uvisst, men håpet er neste helg. Vi kommer tilbake med mer så fort alt er klart.

12.03
En kald morgen på golfbanen i dag og bitte litt snø i gresset. Værmeldingene vi har spår litt varmere vær om 10-12 dager og vi håper det kan være den lille boosten vi trenger for å begynne å tenke på dugnader og åpning. Vi jobber på med utslag 1 og brenne rbål der det lar seg gjøre. Eksakt dato for dugnad kommer tidlig neste uke.

07.03
Det er deprimerende å se ut vinduet mot banen disse dagene. Regnet høljer ned og vi har fått opp mot 100mm siste uken. Det er kliss bløtt på banen og overvann på de verste stedene. Vi kommer ikke nærmere åpning om været ikke snart snur. Meldingen den neste uken spår enda mer regn og om noe enda litt kaldere. Beklager trist lesning, men lite vi kan gjøre med været dessverre.

04.03
Alt annet enn hva vil ville ha. Regnet bøtter ned og værmeldingen spår mer gjennom hele uken, samt at det skal bli ned mot null grader til helga. Ikke mye å gjøre med det dessverre, så vi holder oss på verkstedet og pirker litt i de maskinene som ikke allerede er tatt.

Tirsdag eller onsdag får vi testet en ny type rake for kunstgressgreener. Vi har et håp om at denne kan løfte "gresset", noe som forhåpentligvis kan føre til mykere og tregere greener. Rapport på dette kommer så fort det er testet ut.

01.03
Så var vi inne i Mars, men været ser ut til å stagnere litt de neste ukene. Værmeldingen vi får fra Metconsult viser noe mildere enn YR.no, men det er fortsatt bare mellom 0-5 grader. Det banen trenger for å kunne åpne er som tidligere nevnt stabilt varmere vær. 

26.02
Oppdatering fra banen. Ikke så mye som skjer på banen, men det går sakte og sikkert fremover. Jordtemeraturen er på vei opp og varierer nå fra +1,5 til +4,5 grader. Vi legger ut litt bilder på facebook senere i dag. De siste dagene har gått med på oppgradering av utslagsstedet hull 1, resten av uka går med til rydding på banen.

Både korthullsbanen og rangen er åpne.

19.02
Fem varmegrader og god stemning på klubben. korthullsbanen er fri for snø og som alltid åpen. Vi Børster greener på korthull så fort vi kan kjøre på gresset. 
På hovedbanen er det nå litt snø igjen på hull 7 og 8, samt flekker her og der ellers. Greenene er stort sett helt fri for både snø og is. Vi ser ingen tegn til større skader etter vinteren. Det vi trenger nå er varme for å få opp jordtemeraturen til 7-8 grader. I dag ligger den på rundt 2 og det er noe tele 10 cm fra toppen. 

https://www.instagram.com/kristiansand_golfklubb/

12.02
Det nærmer seg vår og kanskje kan vi snart spille golf ute igjen. Prognosene for været fremover ser bra ut og i følge vår favoritt meteorolog MetConsult har vi nå sett slutten på vinteren. Noen minusgrader på nettene kan forekomme, men ikke lengre perioder på feil side av gradestokken.

Vi har derfor valgt å fjerne det lille som var igjen av snø på green 7 og 8, mens resten av hullene har mindre is og får gå sin naturlige gang

08.02
Det er noe mer vårlig i lufta og i kveld og gjennom helga er det meldt varmere og masse regn. Det er noe forskjelig med snødybde på greener, alt fra 5cm til 40cm. På de mest utsatte greener er det nå et par cm is og på andre lite eller ingenting. Isen har ikke ligget lenge så vi ser ikke på det som et problem, hvertfall ikke enda. Vi håper regnet i helgen og sol til uken vil fjerne det meste av både snø og is. 

Det kommer ny rapport mandag morgen og da også med et nytt bedre værvarsel for kommende to uker. 

GOD HELG!


04.02
Så har det kommet en del snø og smeltet litt igjen. Vi er nå på 40cm snø på greener og lite eller ingenting is. Det er meldt regn og mildt denne uken, så vi sjekker ståa daglig og legger ut her når det er noe nytt å melde.

26.01
Det bøtter ned med snø. Vi brøyter så godt vi kan, men det blir fort veldig glatt på veien. Forhåpentligvis kan vi få strødd mandag morgen.

Snøen er ikke noe stort problem for banen. Det var godt med tele i bakken og ikke noe is. Når vi først skal ha vinter så er dette veldig levelig. Men ting kan endres og vi holder et øye med gresset også under snøen.


21.01
Ikke mye nytt å melde ssite uke. Det er godt med tele i bakken, så nå kan bare snøen komme. Forrige uke fikk vi gjort klart til nytt gressutslag 43 på hull 3, finpuss her når våren kommer. Ellers åpnet vi opp og felte litt trær rundt tee 43 hull 2, her er en større tee klar til sesongstart.

Denne uken jobber vi litt videre med utslaget på hull 1 og fortsetter på evighetsprosjektet med velta trær på og rundt banen.

10.01
Oppdatering banestatus.
Banen ser bra ut for tiden. Vi har ingen is på greener etter siste tids regnvær blandet med kulde. Værmeldingen fremover lover stort sett kulde og vi håper på godt med frost i bakken før snøen snart kommer. Tele i bakken og et snødekke som kan isolere mot de riktige kalde dagene er ideelt på denne tiden av året.

Ellers er vedplass til grunneier nesten ferdig, kun finpuss igjen. Vi fyller ut med stein ved lagerteltet for å få bedre plass til masser (grus, subb, sand og jord). I den forbindelse ser det ut til at vi får noe stein/grus som kan brukes til å bygge opp nye eller større utslagssteder. Ikke helt bestemt hvor vi begynner, tar en vurdering på hvor det er mulig å komme til med traktor de nærmeste dagene.

07.01
Intresert i sommerjobb på golfbanen? Totalt rundt 100 timer mens skolen er stengt. Du vil jobbe med banemannskapet og for opplæring av oss i de oppgaver som skal gjøres. Minimum alder 16 år. Ta kontakt med Kenneth på 97574371 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

03.01

Tilbake på jobb igjen i går og vi fortsetter med de samme oppgavene som før jul. I tillegg rydder vi plass for ny oppbevaring av ved for grunneier nærmere huset deres. Vi reiser opp til Bjaavann på fredag for å se hvordan det står til med dekningen av green der oppe.

19.12
Vi rydder fortsatt etter stormen som var i høst og det er usikkert om det blir tid til så mye annet denne vinteren. Forhåpentligvis får vi ryddet litt på kollen der utslag hull 8 ligger, men det kommer an på vær og kjøreforhold på banen. Utslag hull 1 rustes opp med 50 nye kvaderatmeter, steinkant, gjerde og ny startbod med greenfee, brus og kaffemaskin.

Banen ser bra ut på denne tiden, men som vanlig så føles det som været jobber mot oss. Værmeldinger for kommende uke ser ikke bra ut og kan fort føre til noe is på greenene. Er vi heldige så kommer det en liten mildperiode som smelter dette før vinteren smeller skikkelig til. 

Nå er det snart juleferie for oss på banen og fra neste mandag er det kun arbeid når det trengs brøyting.

God Jul og godt nyttår fra Tor, Vidar og Kenneth.


07.12
Så har vi vært en tur på Bjaavann og jobbet noen timer. Vi skal sammen med greenkeeper der oppe forsøke med dekking av green 12 op Bjaavann vinteren. Det er dekket med vekstduk og en tett plastikkduk på toppen av dette for å holde isen unna gresset. Det er også laget muligheter for å blåse inn luft under dukene. Vi krysser fingrene for et vellykket forsøk og kommer tilbake nå rdet skjer noe rundt dette.

28.11
Den siste uken har gått med til rydding rundt utslag på hull 1. Vi skal i løpet av vinteren fjerne den gamle startboden, container og infotavle. Dette erstates med et mindre bygg slik at hele området blir mer åpent. Vi har også fjernet den enorme tuijahekken og masse trær rundt hele utslaget. Til våren bygger vi oss lengre bak slik at hele utslaget blir rundt 60m2 større. Banen ser veldig bra ut, men det er dessverre meldt mildt og mye regn før det skal fryse på igjen.

13.11
Ikke mye å rapportere om for tiden. Vi dugger greener daglig og veksler mellom løvblåsing og rydding av underskog. Senere denne uka vil vi lufte og dresse greener en siste gang før vinteren. 

 

07.11

Det regner litt hele tiden og det er meldt mye regn til helga. Vi krysser fingre for at det skal komme mindre enn meldt slik at vi slipper klissbløt bane før frosten kommer. Slik det er nå ser banen bra ut for vinteren.
Vi vurderer et prøveprosjekt med dekking av en green, men må undersøke litt rundt pris og gjennomføring før dette bestemmes. 


29.10
Banen er stengt for sesongen.
Vi kan ikke ta sjansen på mer spill slik været og værmeldingen er nå. All slitasje på denne tiden er skadelig for gresset og det trengs hvile inn mot det som kan bli en lang vinter. Vi håper på god overvintring og en god start i 2019.

27.10

Banen åpnet for spill klokken 12:00 idag, med noe frost i bakken. Morgendagens værmelding er enda et par kaldere og vi holder stengt hele dagen. 


26.10
Det meldes om maks temperatur på +4 lørdag. Dette fører til  frost på flere av hullene, spesielt hull 7 og 8 er et par grader kaldere. Banen åpner tidligst klokken 12:00, men det er ingen garantier for spill denne helga. Søndag er enda kaldere og om meldinga står seg som nå er det stengt på ubestemt tid fra søndag morgen. Om vi åpner igjen blir en vurdering hvordan banen takler både frosten og regnet som kommer. Oppdatering her på onsdag morgen. Sjekk golfbox for status rundt stenging og åpning.
22.10
Vi blåser løv for harde livet. Fokus er greener, greenområder og fairway. 
Vi klipper greener etter lunch og bytter hull i samme slengen.

Om værmeldinga står seg slik den er nå kan dette fort være siste uke med åpen bane for i år. Nå har det skjedd før at den har endret seg og vi tar ingen avgjørelser før det er nødvendig.

19.10

FROST! Også i dag er det frost på banen, vi holder stengt til klokken 10:00 og gjør en ny vurdering da.


18.10
FROST!
Til tross for +5 på gradestokken er det altså frost på banen og vi holder stengt frem til frosten slipper. 

15.10
Vi stenger gressutslag fra og med i dag. Noen blir åpne i et par dager om slitasjen ikke er for stor enda. Spill der teeklosser står.

09.10
Greener klippet og sprøytet med flytende gjødsel i dag tidlig. Det er høst på banen og vi blåser løv der det går i vinden. 
Ta vare på banen og reparer nedslagsmerker/divots så best du kan.

03.10
Så var greener ferdig dresset og rullet. Ballen ruller bedre i dag en i går. I morgen klipper vi greener og gjødsler på ettermiddagen. Fairway klippes rundt lunch.

Greener klippes igjen før turnering søndag morgen.

02.10
Vi ferdige med hullpiping av greener mandag. Vi har dresset en runde, men trenger nok en til for å fylle hullene skikkelig. Regner med å få ut resten av sanden i dag, men været kontrollerer om vi får børstet dette. Om det er mulig så ruller vi greener i ettermiddag, i verste fall blir det gjort onsdag morgen.

IMG 187027.09
Førstkommende mandag skal vi hullpipe alle greener. Dette medfører "rot" rundt greener til rundt 14:00, men vi velger å ha banen åpen for spill for de som måtte ønske det. Vi dresser med mye sand og ruller tirsdag morgen slik at det blir mer spillbart så fort som mulig. Dette er endel av jobben som må til for å gi greener en best mulig sjanse gjennom vinteren. 

Om noen kunne tenke seg litt dugnadsjobbing i et par timer fra 10:00-12:00 så kontakt Kenneth på 97574371

Fredag blir det kun klipping av fairway, tee og fringe. Så er det Ryder cup resten av dagen. God helg!

25.09
Det er frost på banen! Så var det altså plutselig skikkelig kaldt på morraen, i dag er det 3 grader og rim på flere av greenene. Vi vil som før ikke lage vintergreener, så bane er stengt for spill ved frost. Korthullsbanen er alltid åpen. Frosten slipper taket fort når sola kommer opp i dag, så ingen stenging.
23.09
BANEN ER ÅPEN.
Vi åpner igjen søndag morgen med klippede greener. Det ligger mye kvist, blader og barnåler rundt på banen. Spill med ballplassering og hiv gjerne kvist ol ut i skogen.

22.09
Vi har fått ryddet det verste. Noe ligger fortsatt i fairway, men skal ikke være noe problem for sikkerhet. Vi har merket noen plasser i skogen som det er ferdselforbud i grunnet store rotvelt. Banen holdes stengt hele lørdagen grunnet all nedbøren som kom sammen med vinden i går. Vi satser på åpning igjen søndag morgen.


21.09
BANEN STENGT LØRDAG.
Vi må dessverre holde stengt deler av lørdagen også grunnet sikkerhet rundt velta trær. Vi rydder så fort vi kan, men vi vil ikke ha spillere på banen før det verste er tatt hånd om.

21.09
BANEN ER STENGT FREDAG.
Grunnet mye nedbør og den voldsomme vinden stenger vi banen hele fredagen. 

18.09
Ettersom nettsiden har fått ny layout så har deler av innholdet her forsvunnet.

Vi holder på med to nye bunkere på hull 8 og sikring av veien opp til hull 9. Dette fører til at hull 9 er stengt i perioder. Veien skal være klar til bruk onsdag formiddag. Arbeidet med bunkere og drenering fortsetter etter det.

Vi lufter og dresser samtlige greener onsdag morgen. Det er nødvendig arbeid på denne tiden av året.

Bunkere hull 8

27.08
Denne uken, uke 35, vil vi fra tirsdag morgen lufte alle greener. Vi skal denne gangen lufte med større og lengre tinner, hvilket vil resultere i dårligere puttekvalitet i noen dager fremover. Vi vil også dresse med mer sand enn vi normalt gjør. Dette er dessverre nødvendig for greenes helse i fremtiden. Vi skal selvsagt gjøre hva vi kan for å holde kvalitet på spillflate så bra som mulig, men noe "hoppete" blir det.

I tillegg vil vi lufte fairway fra tirsdag ettermiddag. Det er usikkert hvor lang tid dette tar og vi ber om at alle tar hensyn når vi er ute å kjører. Også fairway vil bli dresset på noen områder.

Neste uke lufter og dresser vi teesteder.

Begge deler med forbehold om at regnet snart gir seg.

24.08
I morgen er det klubbmesterskap. Vi Klipper alt i dag, rough ble klippet torsdag. Greener klippes og rulles lørdag og søndga før spill. Bunkere blir raket opp fredag og vi tar en liten shine her i helgen også om nødvendig.

Det vokser godt på de to nysådde teestedene, begge får litt gjødsel til uken.

Om været tillater det så vil vi stikke hull i greener tirsdag morgen. Dette gjøres med tykkere og lengre tinner enn vanlig og vi vil også dresse med mer sand enn på lenge. Vi legger ut her på mandga om det blir noe eller ei. 

Fairway vil også bli hullet om forholdene er ok for traktor på banen. Her vil vi kun dresse utvalgte plasser.


 


22.08
Greener ble gjødslet tirsdag kveld med fast gjødsel. Det blir derfor ingen klipp av greener i dag, men vi flytter hull på formiddagen. Fairway, tee og forgreen klippes før lunch.

Det er fortsatt bjella som gjelder på hull 2, speilet er en test ut denne sesongen.

16.08 
Ingen klipp av greener i dag grunnet dressing onsdag. Vi klipper fra morgenen fredag.

Ny tee 43 på hull 9 er ferdig planert og sådd. Både denne og tee 43 på hull 2 er klare sesongstart 2019. 

15.08

Vi dresser greener i dag på morgenen. Vi børster også inn sanden så fort dette er gjort. 
Så skal vi en tur til Arendal og omegn GK for å se på vertikalskjæringen de gjør i fairway der borte. Dette for å vurdere om vi skal leie maskin til samme formål her hjemme.

Om det er tørt nok så ruller vi greener når vi kommer tilbake.

13.08
Ballplukkeren på rangen har fått seg en smekk og er følgelig ute av drift frem til tirsdag morgen. Ballautomat er derfor tom og det er selvplukk på rangen.

OPPDATERT. RANGEN ER ÅPEN IGJEN FRA 09.00 TIRSDAG.


13.08
Denne uken skal vi få sådd den nye tee 43 på hull 2. Vi vil også få bygd ny tee 43 på hull 9 og så denne før helga. 
Ellers blir det stort sett vanlig rutine arbeid med klipping og mandag kommer dugnadsgjengen og fikser divots i fairway. Arvid får en større jobb enn vanlig med å reparere tee steder etter helgens turnering.

09.08
En god uke går mot slutten. Vi har fått litt etterlengtet nedbør og endelig fått mulighet til å begynne på reprasjon/utvidelse av tee 43 på hull 2. Vi håper å få sådd denne i midten av neste uke. I tillegg vil vi prøve å komme i gang med ny tee 43 på hull 9, dette der matten for 37 står i dag og betydelig større enn forrige gang det var teested der. 

I tillegg har vi fått sådd, dresset og gjødselt alle greener. 

Før siste runde av Kristiansandsmesterskapet på søndag vil vi, om det ikke værmelding endrer seg drastisk, klippe fairway, tees, forgreen, samt både klippe og rulle greener.

06.08
Vi sår alle greener fra morgenen i dag, mandag. Dette fordi været ser bra ut fremover med regn og ikke for varmt. Jobben er ferdig rundt lunch og da er alle greener også dresset godt med sand og børstet. Dette medfører litt dårligere ballrull og ballen vil plukke sand når det er fuktig (om regnet kommer)
Vi gjødsler og ruller tirsdag morgen slik at det blir bedre spilleforhold så fort det lar seg gjøre. 

04.08
Ta hensyn til elgen. Elgkua kan være aggresiv om du kommer mellom den og kalven. Hold litt avstand om de skulle rote seg ut på banen.
 
I helga så klipper vi greener lørdag og søndag morgen, med hullbytte søndag.

Kommende uke blir det noe flytende gjødsel på greener enten mandag eller tirsdag. I tillegg vil vi så og dresse alle greenene. Dette vil medføre mye jobb den dagen det blir aktuelt.

Vi håper også å kunne lufte fairway med utstyr lånt av Bjaavann GK i løpet av august. Når dette skjer kommer an på vær og når vi kan låne utstyr. Vi vil også dresse fairway enkelte plasser. Komme tilbake med mer så fort vi har dato.

01.08
Da kom det endelig litt regn. Ikke mer enn 10mm, men det kom til gjengjeld fort. Et par av veiene har fått kjørt seg og vi reparerer så best vi kan i løpet av dagen i dag. Bunkere trenger også en liten shine og vi tar dette torsdag eller fredag.

Ellers ser det bra ut og det skal nok raskt bli grønnere. Greener blir rullet en gang før lunch i dag. Fairway, tees og forgreen klippes tidlig.


31.07
Tirsdag morgen skal vi lufte og dresse greener. Vi bruker tynne tinner slik at det ikke påvirker spillet for mye. Dette tar litt tid så ta hensyn og vent til du blir vinket frem.

I tillegg til dette vil alle teesteder og korthullsbanen gjødsles før det forhåpentligvis kommer regn til kvelden.

25.07
Da er det så lite vekst i de områder vi ikke får vannet at fairway klipping blir redusert til behov. Det vil si 1-2 ganger pr uke, tidligere 3 ganger pr uke.
Greener er fine og klippes på 3,3mm. Vi planlegger en lufting med de tynneste pinnenen på greener tidlig neste uke. Dette blir kombinert med en liten sand-dress og rulling slik at spille tikke påvirkes for mye.
Om det kommer regn søndag så vil vi gjødsle tees før dette.

Vær oppmerksom på at det er to elg på banen for tiden, en ku med kalv. Disse er ikke spesielt redd for mennesker så hold avstand og vis respekt for dyrets størrelse.

18.07
Greener ble vertikalskjært og dresset tirsdag morgen før turnering. Vi gjødsler med flytende gjødsel i dag onsdag. Teesteder luftes onsdag og vi håper på noe regn slik at disse snart kan gjødsles.

16.07

Mandag morgen og vi har fått lekasje på vanningsannlegg ved putting-greenen. V ihar vært klar over at noe har vært galt en her i en uke, men nå er det såpass at vi må stenge annlegg og reparere. Vi satser på å ha det klar i løpet av dagen og det bør ikke være noe problem å få vannet som vi vil. Mulig fairway må stå over en dag, men det får så være.

12.07
Greener ble gjødslet tidlig tirsdag morgen og ser veldig bra ut. Det er som alle vet tørt på banen, men vi vanner så godt vi kan på utvalgte deler av fairway og begynner et par timer tidligere på jobb for å få vannet før sola damper vekk for mye. Vi lufter og dresser tees en dag i løpet av denne eller neste uke.


10.07
Det kom bare 3-4mm regn, så vanningskjøret fortsetter.

09.07
Det er meldt litt regn i ettermiddag, men ikke nok til at vi sjanser på å gjødsle korthullsbane eler tees. Det er ei heller krise å utsette dette en uke eller to. Vi vanner fortsatt det vi og pumpa makter, men det er begrenset og noen fairways må dessverre velges bort. 

Greener blir gjødslet tirsdag morgen.

Om været ikke blir for ekstremt også neste uke så satser vi på en lett vertikalskjæring og dress av greener tirsdag før turnering. 

01.07
Vi gjør det vi kan for å vanne tees og deler av fairway, men det er rett og slett ikke kapasitet til å nå over alt. Greener har automatisk vanning, det samme har korthullsbanen. 
Greener begynner å bli veldig fine og stimpen ligger stort sett på rundt 9,5 etter klipp eller rull. 

26.06
Vi dresset, børstet og rullet greener etter klipp i dag tidlig. Vi holder, som nevnt tidligere, greenene med sand da vi mener det er det beste for både spiller og gress. Derfor blir det ikke klipp, men rulling onsdag formiddag. Ellers er det så varmt for tiden at vanningsannlegget igjen er på om dagen. 

25.06

Ny uke, nye muligheter. Ikke noe store prosjekter denne uka. Vi klipper som normalt og prøver å få tatt unna litt mer med kantklipper når det er ledig tid. Alle planerte flekker ble sådd forrige uke og vi håper folk respekterer GUR med spillforbud her.

21.06
Banen er åpen igjen etter gårsdagens regnvær. Det kom ikke stort mer enn 15mm regn, men vi valgte å ikke la greener få unødvendig slitasje med spill i det dårlige været. Vi tar en vurdering nå på morrakvisten angående klipp av greener i dag. 

20.06
vi stenger banen grunnet nedbøren som faller akkurat nå. Åpner trolig igjen torsdag morgen.

19.06

Vi plukker og klipper rangen fra morgenen i dag, den er derfor stengt frem til ca 09:00.
Vi dresser greener med sand fra rundt klokken 09:30, dette tar et par timer og vi håper å være ferdig børstet og rullet før 12:00

18.06

Mandag blir det vanlige rutiner med klipping stort sett hele dagen. Dugnadsgjengen kommer klokken 10 og reparerer divots i fairway, det settes vedlig pris på. 

16.06

Vi fikk 21 mm regn tidligere i uken og det er meldt enda 10 nye i kveld. Vi regner med å få klipt greener også søndag morgen, men tar en vurdering om det kommer mye mer regn. Mandag eller tirsdag dresser vi med sand igjen. Dette er nødvendig så lenge ikke alle greener har tettet seg. Om flekker ligger ubeskyttet i sola tar det enda lengre tid å få etablert gress og det kan i verste fall bli mose i flekkene. I tillegg blir ballrull mye bedre over det lille som er igjen av dårlige områder.

14.06
Det regner i Kristiansand, takk for det! Vi gjødsler teesteder på morgenen i dag og så lar vi regnet jobbe på banen resten av dagen. Vi bruker det "dårlige" været til litt sliping og rydding. Om været blir som meldt blir det kun klipp av greener på lørdag denne helga, men vi ser det an når vi kommer så langt.


11.06

Vi har fått en liten lekasje på roughklipperen vår og venter følgelig på pakkninger til denne. Vi håper å ha dette hos oss torsdag, men kan ikke garantere noe. Derfor blir det altså høy rough på banen denne uken og vi håper dere golfere setter pris på den ekstra utfordringen dette gir. 

11.06
Tirsdag morgen lufter vi greener med tynne tinner. I tillegg så dresser vi med sand i samme slengen. Vi børster og ruller etter dette slik at spilleforhold blir så bra som mulig. 

02.07

Vi er inne i Juni måned og det er fryktelig varmt. Vannet går derfor fortsatt på dagtid på greener og vi vanner det vi kan på på utslag og fairway. Vi gjødslet utslag, forgreen og green på torsdag kveld. Kommende uke er det ikke planlagt noe større vedlikehold utover normal klipping. Bakerste del av utslaget på hull 1 åpner mandag morgen, slik at det nå blir litt tøffere fra tee 50.

Det ble i mai spilt nesten 4500 runder på banen, noe som er betydelig mer enn samme periode i fjor. Dette gjør selvsagt at etablering/reprasjon av skader på greener tar lengre tid uten spill, men vi har troa på at de fleste greener blir betydelig bedre inn i neste uke. Green fem henger fortsatt litt etter dessverre.

Vi ser på muligheten for bunker eller bunkere på hull 8 og etter å ha vært ute med laser er vi trygge på at vi kan gå dypt nok med drenering til at dette har noe for seg. Vi kommer tilbake med mer info når arbeidet eventuelt starter. 

Det planerte området i bunnen av bakken på hull 1 er nå sådd og om noen dager vil vi se gresset begynne å gro også her. Vi satser på å så områder på hull 2 kommende uke.


28.05

Det kom 3mm regn i natt, halleluja! I tillegg er det meldt mulighet for opp mot 10mm mer de neste to dagene. Dette trenger banen sårt, regn er mye bedre enn vanning.

Greener dresses til frokost mandag, børstes og klippes før lunch. Ellers så klippes både fairway, forgreens og tees. Arvid kommer og reparerer teesteder før lunch.

Vi gjødsler teesteder og håper meldt regn kommer for å løse dette opp. 

24.05
Da er alle greener ferdig hullpipet, sådd og dresset. Vi tar enda en runde i dag og prøver å få fylt de siste hullene som står igjen. I og med at det er sådd vil det fortsatt gå vanning hver andre time på banen, det er kun 3 min pr green, men vær oppmerksom om du ser vanning bak deg. 

Vi klipper greener fredag formiddag og igjen før turnering lørdag. Søndag ruller vi greenene. 

Til uken skal vi komme i gang med mer finpuss rundt banen, det har rett og slett ikke vært tid enda.

21.05
Vi hullpiper greener tirsdag formiddag. Dette fører til stengte greener i perioder og dårligere puttekvalitet. Vi gjør vårt ytterste for å gjøre det så spillbart som mulig når vi er ferdige. Dette er nødvendig arbeid og vi vil heller gjøre det nå slik at når greener blir seg selv igjen om en ukes tid er alle så like som mulig. Ser video og artikel under for info om hvorfor dette MÅ gjøres.

http://www.golf-monthly.co.uk/features/the-game/what-is-hollow-tining-for-67993

 

20.05
Det er noe forvirring rundt hull 3 og Sukkevann. Sukkevann er merket som rødt vannhinder og har samme droppsone som tidligere. Vi har bestilt nytt skilt og det er forhåpentligvis snart på plass. Det kommer også scorekort og banguider som retter opp feil vedrørende Sukkevann som OB.

Takk til de som gjør oss oppmerksomme, vi får ikke med oss alt.


19.05
Vi gjør oppmerksom på at vanning går automatisk gjennom hele dagen på hovedbanen og korthullsbanen. Det er kun 3 min per green og går i rekkefølge etter hullene. Ser du vanning på green bak deg så kommer den snart der du er. Vi beklager at det må gjøres slik, men det er en for stor jobb til å gjøre manuelt hver dag.

Tirsdag kommende uke lufter vi alle greener. Vi er ikke helt sikre på om det blir med tynne tinner eller hullpiping. Kommer med mer info rundt dette i løpet av mandagen.

16.05
Vi tar en velfortjent fridag i morgen på nasjonaldagen, men banen er selvsagt åpen. Alt er klippet i dag onsdag og det blir bedre og bedre forhold for hver dag. Husk at vanningen går automatisk også på dagen nå som det er såpass varmt.
Ha en fin 17. mai feiring, så sees vi på banen til helga!

13.05
Mandag morgen starter vi normalt klippevedlikehold på banen, det vil si at områder klippes som dette (værforbehold) :

Greener 4mm - 5-6 dager pr uke og 2 dager ruling
Forgreen/tee 11mm - Mandag, onsdag og fredag
Fairway/korthullsbane 15mm - Mandag, onsdag og fredag
Rough 45mm - Tirsdag og torsdag, samt behov.
Range 45mm - Torsdag morgen

Lufting av greener med solide 8mm tinner og dressing hver 14 dag (vær og behov)
Fairway eller deler av fairway luftes og dresses med ujevene mellomrom.
Tee steder repareres hver mandag av dugnadsgjeng, samt ved behov.
Greener børstes en gang per uke.
Hullbytte minst 4 dager pr uke og alltid før turnering i helger.
Bunker kjøres hver tirsdag og fredag.
Gjødslingsprogram går sin gang og vi prøver å legge ut her hva som blir lagt ut på greener.

Alt er med forbehold og endringer vil skje etter vær og vind.

Vi skal også gjøre forsøk på børsting av fairway og fringe før klipp, mer om det når det er testet.

Det er tillat med golfbiler igjen framandag morgen.

Det vil fra mandag 14.05 være vanning uten tilsyn fra klokken 05-06, 11-12, 14-15, 17-18 og 22-23, så om du ser vanning på green bak deg i dette tidsrommet vær klar over at det kan komme på vanning der du er. 


11.05

Da kom det 25mm på selveste himmelspretten og vi må dessverre stenge for golfbiler igjen. Vi åpner for biler igjen mandag morgen. Puttinggreenen stenges også for en stund. Vi får heller ikke klippet som planlagt i dag, men har et lite håp om å få tatt greener og fringe etter lunch.

Lørdag morgen vil vi dresse de greenene som har tynnest med gress og rulle sammtllge.

Til mandag går vi ned 0,5mm til på green og regner med det er der vi blir liggende en god stund fremover. 

Vi prøver å få tid til å fikse fremre utsalg hull 3 kommende uke.

Tirsdag eller onsdag vertikalskjærer vi greener, dresser og ruller igjen.


08.05

Vi åpner nå for bruk av golfbil på banen, men har fortsatt værforbehold på dette i tilfelle regnet kommet verre enn meldt torsdag. 
Onsdag skal vi klippe rangen og må derfor stenge denne et par timer på morgenen fra 07:00 - 09:00.
Greener børstes og klippes onsdag formiddag. Fra neste ukes klipper vi greener 5-6 dager i uken og går ned 0,5mm til.

07.05
Vi hullpiper green på hull 1, puttinggreen og noe flekker på 7 og 8 i dag. Dette fører til at det er provosorisk green (flagg i fw) frem til lunch på hull 1. vi vil også så de nevnte områdene. Ellers vil all rough bli klippet i dag. Vi klipper greener etter lunch. Det er meldt regn på torsdag slik at vi kan gjødsle både korthullsbane og fairway på hovedbanen onsdag ettermiddag. Vi håper på at det blir tid til å reparere veien opp til hull 9 og ved siden av tee på samme hull. 


04.05
Nå ser det ut til at været skal hjelpe til litt fra neste uke. Vi klipper det vi kan i dag og dresser greener lett. Green på hull 1 og 7 får noe mer sand da disse har dårligst med gress. 

I helgen er det turnering begger dager, vi ruller og bytter hull begge dagene.

Mandag morgen lufter vi alle greener, etter klipp, med de tynneste tinner vi har. Arbeidet med puttinggreen vi bli lufting mandag og hullpiping onsdag. Det er mulig hull 1 og blir hullpipet, men det ser vi an i begynnelsen av uken.

Les forresten denne saken fra Norsk golf - http://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/store-vinterskader-pa-norske-golfbaner Alt i alt har vi kommet greit ut av en vanskelig vinter.

02.05
Da er det endelig åpning! Vi åpner banen for spill klokken 11:00. Vi må få klippet de greener som kan klippes og dresse de dårligste med litt mer sand før de kan spilles på. Det er vått på banen så ta hensyn og ikke gå gjennom de bløteste partiene. tenk også over hvor lite du kan gå på greener for å skåne de mest mulig. Det er også merket med 50 for gul og 43 for rød. 
Det er ikke lov med golfbil før tidligst neste helg.

Vi sees på banen og lykke til med spillet!

01.05
Så kom det over 30mm regn og 4 av greenene er så bløte at vi ikke kan ta sjansen på spill. Vi utsetter åpning på ubestemt tid og sjekker på nytt i morgen tidlig om det er noen mulighet. 

30.04
Været ser ut til å bli som meldt. Vi har sammen med turneringsutvalget blitt enige om å utsette morgendagens åpningsturnering til søndag 06.05, info om dette kommer på mail senere i kveld. Hva banen angår så var vi klare til åpning akkurat når regnet kom og vil derfor åpne så fort de bløteste greenene tåler spill. Vi legger ut her, nettside, facebook og instagram så fort vi vet når det blir åpnet. 

30.04
God mandag morgen! Vi skal i dag klippe det som klippes kan og gjøre klart alt slik at banen kan åpnes i morgen om regnet ikke kommer like hardt som meldt. Greener blir også dresset i dag for å beskytte gresset mest mulig om det blir spill. Vi ser an forholdene i kveld og eventuelt i morgen tidlig før vi tar avgjørelsen om det kan bli turnering tirsdag. Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe og om det kommer for mye regn blir dessverre åpning utsatt til banen tåler spill.

27.04
Værmeldinga er ikke på lag, men det kan selvsagt snu. Det er nå meldt regn og kaldt fra mandag ettermiddag til torsdag morgen og om det står seg slik har vi ikke annet valg enn å utsette åpningen til det tørker opp litt igjen. Flere av greenene har tynt med gress og om disse på toppen av det er bløte vil det bli enormt med slitasje ved spill dessverre. Ingen ting er bestemt enda og vi holder dere så oppdatere vi kan. 

Det er mye å gjøre i dagene frem mot åpning. I dag, fredag, skal vi så de greener som er dårligst, dresse sammtlige, ny sand i alle bunkere, planere ut jord i drenering på hull 1 og 7, planere ut jord ved green 3 og fjerne så mye stokk og kvist vi klarer.

Vi sees på dugnad i helga!

23.04
Da var første dugnadshelg over, fantastisk innsats av alle som kom. Tusen hjertelig takk!
Vi fikk gjort masse så klubbhus, rangen, hull 5, hull 8 og hull 9 er ryddet på glittrende vis.

Denne uka skal vi få ryddet inn enda mer stokker og kvist, stelt litt ekstra med greener, fikse veier, gjødsle både fairway og korthullsbane, rydde verksted og helt sikkert masse annet som kommer opp.

Hva gjelder baneåpning er vi ikke helt sikkre enda, men at det blir senest 1. mai er vi ganske sikre på. Her er det bare sibirkulde og eller mye regn som kan stoppe oss. Vi trenger varme, varme og varme.

17.04
Vi nærmer oss sesongstart. Snøen er helt borte fra banen, men det er følgelig meget bløtt noen steder. Greener er en salig miks fra veldig fine til greit nok. Puttinggreen ser ut til å ha fått den verste smellen i vinter, noe som ikke er overraskende da den er fryktelig fuktig og har lite sol. Vi har gjødslet alle greener mandag og lagt duk på de vi føler trenger litt ekstra dra hjelp. Åpningsdato er ikke satt, men en gang rundt 1.mai er målet.

Det er dugnad til helgen og vi trenger masse hjelp, sees klokken 10:00!

10.04

Det smelter godt nå! I dag begynner endelig arbeidet på greener. Vi lufter greener og tees med krysstiner og gjør klar duker til de greener som trenger litt starthjelp. Vi har tatt inn en plugg gress fra det svarteste område på green 7 og etter 4 dager i ok tempratur er denne nå begynt å bli grønn.

Vi skal også gjøre ferdig arbeid med oljeskift og slikt på samtlige maskiner denne uken, samt en liten slipejobb for Grimstad GK.

Vi tar sikte på dugnad 21 og 22 April, men legger ut info på forside av nett, facebook og instagram så fort det er klart.

Følg oss også på @kristiansand_golfklubb på instagram, her legger vi ut litt bilder og info gjennom året.

01.04
God påske! Vi har hatt en labbetur på banen for å se hvordan det står til. Ikke mye nytt å melde, men snøen smleter fort nå. Greener ser bedre ut enn for en uke siden og vi er positive til en god start på sesongen når det bare blir mildere i været. Værmeldingen ser bedre ut kommende uke og om alt går etter planen kan det bli første dugnad om bare to uker. Mer info om dette på nettsiden og facebook når dato blir satt.

Deler av rangen er fri for snø og neste helg er matter fri for snø slik at disse kan brukes med selvplukk av baller. Vi åpner ballmaskin så fort det er forhold til å plukke ballene inn igjen.

Følg med her for info om dugnad, åpning av korthullsbane, range og hovedbane. Det er ikke fryktelig lenge igjen nå!

 

24.03
En deilig lørdag på banen i dag, 10 grader og snøen smelter fort. Alle greener er fri for is, bortsett fra noen små flekker her og der. Noen av greenene er veldig mørke, men dette kommer først og fremst av at det har stått unde ris en stund og at det nå er veldig fuktig. Vi håper og tror gresset skal tåle dette greit frem mot sesongstart. Vedlagt bilder av greener lørdag 12:00. (trykk på bilde for større versjon)


 

20.03
Det er nå fjernet snø fra sammtlige greener. Noen begynner å smelte frem, mens andre fortsatt trenger fine dager med sol. Det vi ser til nå ser bra ut og vi får krysse fingrene for det samme på resten.
Under er bilder av greener fra i dag 20.03

 

15.03
Vi har nå fjernet snø fra halvparten av greenene. De vi tok tidlig denne uken har allerede noen grønne flekker, men stor edeler er fortsatt dekket med litt is. Vi fortsetter med green 7-8 i dag og håper å gjøre oss ferdige fredag. Ellers er det ikke mye å melde. Været styrer hvor fort smelting går og vi får en bedre ide om hvordan vi ligger an når mer snø og is har smeltet.

 

IMG 0953

08.03

Da er det lys i snø-tunnellen. Det ligger opp til 60cm snø på banen, vi har ikke fjernet noe enda. Neste uke er det meldt mildere og om det fortsatt ser slik ut på mandag vil vi begynne å fjerne snø fra greenene. Der er varierende med is, men det ser ikke ut til å være spesielt mye på noen greener. 

vi gjør klar en liten presentasjon av arbeidet vi har gjor ti høst/vinter og litt om sesongen som kommer til informasjonsmøtet før årsmøte på torsdag om en uke.

 

IMG 0949

 

21.02
Det skjer ikke allverdens for tida. Noe rydding, noe skruing og noe ferie. Været fremover ser heller ikke ut til å sette fart på banen frem til sesongstart, men det kan fort snu.

https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/kapOXQ/-Kan-bli-n-til-to-maneder-med-kaldere-var-enn-normalt

 

13.02
Ikke ideelt vær for tiden. Regnet, sludden og snøen som kom sent forrige uke la seg som is på sammtlige greener. Ikke mer en et par cm på de fleste, så vi gjør ikke noe med dette før været eventuelt snur og det blir mildere. Det ser bra ut med tanke på opprydding etter vinterens rydding i skogen, vi er i rute med dette og venter bare på bedre kjøreforhold på banen for å ta det siste.

Vi ser frem mot grønnere tider og sesongen kan ikke komme fort nok for oss heller.

28033258 10155910210410953 2048250512 o

06.02

Klarvær og skikkelig kaldt på banen for tida. Vi håper å slippe unna regnet som er meldt senere i uka, heller snø enn regn når det er så kaldt i bakken som nå.
Denne uka jobber vi i skråningen bak green 8. Vi felte tidlig i høst en del trær her og rydder nå opp dette. Vi er fornøyd med hvordan det ser ut og vil rydde noe mer i på bakken når våren kommer.

Senere denne uken eller begynnelsen av neste vil vi gå løs på skjøtsel/gjødsel-plan for sesongen.

27747200 10155891375080953 702080478 o


28.01
En liten tur rundt banen i det milde været på søndag ettermiddag var oppløftende. Ser lite eller ingen skader fra vinteren så langt, isen er borte fra alle greener. Nå er det meldt litt regn, sludd og snø før det igjen blir kaldt, så en kan bare krysse fingrene for at det ikke blir for mye is av dette. 

Legger ved noen bilder fra noen greener og fairways. På hull 6 har det gått en hund over greenen og satt sine spor der. Drenering over hull 7 tar unna masse vann og vi begynner arbeidet med dreneringsgrus og rør her til uken.

Trykk på bildet for flere bilder.

24.01.2018
Vi fortsatte fjerning av snø på noen greener i dag og det ser lovende ut med tanke på å at isen skal smelte.

23.01.2018
Så var det tid for mildvær og regn igjen. Hvor mye snø og is som smleter er vanskelig å vite, men vi holder et øye med greener og det vi kan av kummer for å få bort vannet. På green 1, 7 og 8 er det mest is og vi fjerner derfor snø i håp om at den fosvinner i løpet av den milde perioden vi er inne i. Om vi skal fjerne snø fra flere greener blir en vurderingsak onsdag formiddag.

12.01.2018

Litt info om arbeid som er gjort til nå denne vinteren.

Hull 1
Her er det største arbidet gjort. Vi har gravd ny grøft på tvers av banen kort av fairway. Det er i tillegggravd grøft ut langs rough på begge sider for å ta det stående vannet som har vært her. Det er lagt nytt rør ut til Korsviktjønna, med dette så har vi kommet 70-80 cm lavere helt inn til hull 7. Denne jobben vil føre til tørrere fairway på hull 1 og svingen på hull 7 når drenering graves ut her. En stor eik er felt ved steinmur på venstre side av fairway for bedre oversikt fra tee.
Hull 3IMG 0222
Det er felt en god del trær ved green for mer lys og luft, som forhåpentligvis vil gi oss en bedre green og finere greenområde.


Hull 4
Mellom hull 4 og hull 3 er det tynnet ut litt i skogen for å åpne opp og slippe inn mer lys. Tre av furuene som har stått i veien for mange innspill er nå nede og vi skal jobbe for å fjerne kratt/lyng som er i linjen for innspill slik at det blir enklere å finne ballen her.

Hull 520171130 083607
Hele ytterste rad med osp er felt. Disse var råtne og la fryktelig mye løv tidlig  på høsten. Det er tynnet litt mot hull 4, litt råtne og noe små trær er tatt.

Hull 8
Skråningen bak green er ryddet for store trær. Forhåpentligvis rekker vi fjerne kratt og smått før sesongen. Mot hull 4 er det fjernet mye bjørk og åpnet opp for lys og vind.

Annet
Vi kommer til å begynne arbeid med veier så fort det er forhold til slikt og regner med at dette skal være i orden tidlig i sesongen.
Det skal ryddes langs steinmurer på hele banen og noen av disse vi bygges opp så godt det lar seg gjøre uten store maskiner.

Det gjennstår selvsagt masse ryddejobb før vi er ferdige, men slik det er nå skal vi rekke det før åpning.

08.01.2018
Værmeldingen er ikke på vår side i verken høst eller vinter. Det er meldt mildere igjen til onsdag og mer regn. Slik det er nå har vi is på tre av greenene og med meldt vær blir det trolig mer. Nå skal gresset kunne tåle opp mot et par måneder under is, så ikke fullstendig krise enda.

Denne uken håper vi å få lagt ned rør i den nye grøfta til Korsviktjønna og kanskje til og med bygd bro over nevnte grøft på hull 1. Bortsett fra det går det i planlegging av sesongen som kommer og rydding av jobb vi har gjort i desember.

02.01.2018
Da var vi endelig tilbake på jobb! Det blir i dag en runde rundt på banen for å se litt på isen som ligger rundt forbi og for å se hva vi eventuelt kan gjøre med det.

Vi tenkte dere kunne få bryne dere på en liten quiz på vei inn i det nye året.

Quiz

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Besøksadresse:

Dvergsnesveien 125
4638 Kristiansand
Tlf: 488 967 21

Postadresse:

Postboks 7532 Dvergsnes
4695 Kristiansand
Norway

Kontonr:

7325 05 12691 (DNB)
Organisasjonsnr: 985 855 943
E-post

Webdesign © 2013-2020 av Web Norge